Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΟΚΤΕΙΛ



ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΟΚΤΕΙΛ
Να και ένα πρώτο πιάτο σερβιρισμένο σε ποτήρι, έτσι για να κάνουμε το γεύμα μας ή το δείπνο μας λίγο διαφορετικό από τις υπόλοιπες ημέρες. Είναι απλό και γίνετε γρήγορα .
Θα χρειαστούμε πέντε γαρίδες , ένα μαρούλι , μαγιονέζα, κέτσαπ, worchester sauce(Αγγλική), μπράντι Μεταξά, Tabasco και αλάτι, πιπέρι.
Βάζουμε ένα λίτρο νερό να βράσει προσθέτουμε ένα κουτάλι σούπας ξύδι, αλάτι ένα φύλλο δάφνης και τρεις τέσσερις κόκκους πιπέρι.Ρίχνουμε και τις γαρίδες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κρατάμε στην άκρη μια γαρίδα για να στολίσουμε το ποτήρι μας και τις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρές ροδέλες.Σε ένα μπόλ
βάζουμε δύο κουταλιές σούπας μαγιονέζα,λίγο Μεταξά, δύο τρεις σταγόνες worchester, δύο σταγόνες tabasco και λίγο κέτσαπ . Το ανακατεύουμε και την δοκιμάζουμε. Αυτή είναι η σάλτσα ΚΟΚΤΕΙΛ. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε ένα φύλο μαρούλι και το βάζουμε μέσα στο ποτήρι, από επάνω βάζουμε τις κομμένες γαρίδες και τις σκεπάζουμε με την σάλτσα κοκτέιλ. Τέλος μπορούμε να γαρνίρουμε το ποτήρι με μια ροδέλα λεμόνι,μια φούντα μαιδανό και με την ολόκληρη γαρίδα που κρατήσαμε. (Αντί για γαρίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοκτέιλ θαλασσινών.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου