Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ.


Για την ζύμη: 500 γρ. αλεύρι.
200 γρ. μαργαρίνη μαλακή.
1 αυγό.
αλάτι , πιπέρι,
Για την γέμιση: 300 γρ. γάλα.
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά.
100 γρ. τυρί γκούντα ή ότι άλλο θέλετε
5 φέτες μπέϊκον.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το ζυμώνουμε μαλακά. Προσθέτουμε το αυγό το αλάτι , πιπέρι και λίγο νερό. Τα ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε την ζύμη καλύπτοντας και τα τοιχώματα του ταψιού.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 15 λεπτά περίπου.
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες το τσιγαρίζουμε ελαφρά και το απλώνουμε πάνω στην ζύμη.
Απλώνουμε το τυρί και σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά το γάλα την κρέμα προσθέτοντας αλάτι πιπέρι, και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε στον φούρνο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου